Paris Proof gebouw in Utrecht

Paris Proof gebouw in Utrecht

Op 4 december 2018 bracht Kiwanis Club Utrecht een bezoek aan het a.s.r. hoofdkantoor in Utrecht. Het gerenoveerde kantoorgebouw met wel 86.000 m2 is een van de eerste in Nederland dat op het gebied van duurzaamheid en energie volledig voldoet aan de eisen van het klimaat akkoord in Parijs, het is dan ook 'Paris proof'. Er werken zo'n 2800 mensen. Het gebouw heeft verschillende technische hoogstandjes waaronder een dubbele klimaatgevel, gebruik van warmte koude opslag en zonnepanelen. De renovatie is naar een ontwerp van architect Jeroen van Schooten.
Een tweede aanleiding is dat a.s.r. ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Een van de leden van Kiwanis Club Utrecht maakte in haar werk afspraken met a.s.r. Zo verzorgen cliënten van zorgorganisatie Stichting Reinaerde de 4 hectare rondom het gebouw.
Kiwanis Club Utrecht werd rondgeleid door Jos Ruijter, die als coördinator bouw en techniek voor het nieuwe hoofdkantoor werkt. Bijzonder was ook de kunstcollectie die is gericht op natuur, mens, samenwerking aangevuld met historische objecten uit de geschiedenis van verzekeringsmaatschappij a.s.r. Zo is bij voorbeeld de bibliotheekkast uit het voormalige gebouw van 'De Utrecht' aan de Leidseweg hier te zien.

Deel deze post