Kiwanis schenkt 250 poppen voor kinderen in het Prinses Máxima Centrum

Kiwanis schenkt 250 poppen voor kinderen in het Prinses Máxima Centrum

Drie bestuursleden van Kiwanis hebben donderdag 250 poppen geschonken aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. De Kiwanispop is een pop van ongeveer 40 cm groot in de vorm van een gestileerd kinderfiguur, gemaakt uit katoen gevuld met polyester.

De poppen worden gedoneerd aan ziekenhuizen waar kinderen onder behandeling komen. Ziekenhuismedewerkers geven ze aan kinderen om hen voor te bereiden op de medische handeling en ter ontspanning. "Wij gebruiken ze heel graag", aldus Carolien Kellenaers van medisch pedagogische zorg, die de poppen samen met Simone Freling van Fondsenwerving in ontvangst nam.

Angst wegnemen

De behandelend arts of de medisch pedagoog kan op de blanco pop tekenen en kleuren met een (voor gebruik door kinderen toegelaten) stift of potlood. Dit kan iets van de angst wegnemen die bij kinderen voor een operatie of andere vorm van behandeling kunnen heersen. Hierdoor is de kans groter dat kinderen de situatie beter begrijpen en de angst deels verdwijnt.

Meer informatie?

Bekijk dan de website van Kiwanis over de Kiwanis poppen, en de website van het Prinses Máxima Centrum over de ambitie om kinderen met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Kiwanis Utrecht leverde eerder poppen aan het Diaconessenhuis in Utrecht.

Deel deze post