IMC Weekendschool

IMC Weekendschool

Op 16 februari ontvangt Kiwanis Club Utrecht Kenneth Rengers van de IMC Weekendschool Utrecht. Deze weekendschool in Overvecht verzorgt extra lessen voor circa 100 leerlingen uit groep 7, 8 en de brugklas.

IMC Weekendschool is in 1998 door psycholoog Heleen Terwijn - in samenwerking met handelshuis IMC - opgericht als school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstands- wijken. Op de weekendschool kunnen jongeren kennismaken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Het 3-jarig curriculum omvat vakken als Recht, Filosofie, Geneeskunde, Journalistiek, Wiskunde, Ondernemen, Sterrenkunde en Beeldende Kunst.

Voor elk vak bieden enthousiaste professionals, in samenwerking met de medewerkers van IMC Weekendschool, een boeiende, waarheidsgetrouwe introductie op hun vakgebied. De leerlingen kunnen er trainingen volgen in presenteren, informatie zoeken en debatteren. Verder is er aandacht voor actualiteiten en worden de leerlingen gestimuleerd om zelf gastcolleges te organiseren over onderwerpen waar zij nieuwsgierig naar zijn. zie http://imcweekendschoolutrecht.nl/

Deel deze post