Kiwanis Club Utrecht maakt Bombarie met Jeugdcultuurfonds

Kiwanis Club Utrecht maakt Bombarie met Jeugdcultuurfonds

Sinds mei 2016 bestaat Kiwanis Club Utrecht 40 jaar. Tijd voor een nieuw project. Kiwanis Club Utrecht ondersteunt het Jeugdcultuurfonds met de bemensing van een Hotspot Area op het Festival Bombarie in de Jaarbeurs te Utrecht, van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni. Zowel Kiwanis als het Jeugdcultuurfonds richten zich op ontplooiing en talentontwikkeling van kinderen. Op het festival bieden ze dagelijks een stoepkrijtwedstrijd, op zaterdag het maken van een een kunstwerk met graffiti door kinderkunstacademie De Vrijstaat en kunstenaar Edo, en dagelijks een podium met optredens van verschillende cultuuraanbieders.

Het Jeugdcultuurfonds ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Kinderen kunnen met financiële ondersteuning van het Jeugdcultuurfonds lessen volgen of benodigdheden aanschaffen, zoals instrumenten, kostuums of schilderspullen. Kiwanis Club Utrecht en Jeugdcultuurfonds Utrecht werken samen als partners.

Festival Bombarie is een nieuw, meerdaags, nationaal evenement gericht op amateurkunstenaars, dat van 23 tot en met 26 juni 2016 zal plaatsvinden in de Jaarbeurs te Utrecht.Tijdens dit evenement krijgen amateurkunstenaars de kans om met hun helden samen te werken. Dit gebeurt in workshops en masterclasses door professionele muzikanten/ kunstenaars. Er is ook een dagelijkse 'uitdaging' waarbij een bekende artiest met een grote groep amateurkunstenaars naar een grote performance toewerkt. Zaterdag is het blazerswalhalla. New Cool Collective daagt uit om op zaterdag 25 juni mee te doen met de grootste bigband van Nederland. De vrijdag staat in het teken van 'urban culture', met muziek, dans en theater, en de zondag staat in het teken van 'zang', met onder andere de finale van het Nederlands Koren Festival.

Jaarbeurs en Zimihc zijn initiatiefnemers van Festival Bombarie en willen hiermee een landelijk evenement voor amateurkunst op de kaart zetten.

Voor meer informatie over Festival Bombarie: www.festivalbombarie.nl

Deel deze post