Kiwanis Wilhelmina Kinderziekenhuis

Kiwanispoppen voor kinderen Wilhelmina Kinderziekenhuis

Op woensdag 7 september 2022 hebben Marian van Gestel en Amerens Vredenberg van Kiwanis Utrecht een bezoek gebracht aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis, en hebben er een doos Kiwanispoppen gebracht. Ze zijn er rondgeleid door 2 pedagogisch medewerkers. Zo mooi om te zien dat ze echt heel erg blij zijn met de poppen, en dat ze ook echt een ondersteuning zijn voor de zieke kinderen. Beide pedagogisch medewerkers gebruiken de poppen veelvuldig.

Kiwanispoppen
De Kiwanis poppen worden door aan kinderen gegeven tijdens de voorbereiding op de behandeling die deze kinderen moeten ondergaan. De pop wordt gebruikt om een kind uit te leggen wat er gaat gebeuren. De behandeling kan via de pop gemakkelijker uitgelegd worden.
De hele behandeling kan door de behandelende arts of de medische pedagoog van het ziekenhuis op de blanco pop worden getekend met een (voor gebruik door kinderen toegelaten) stift of potlood. Dat kan iets van de angst wegnemen die bij een kind heerst voor een operatie of andere vorm van behandeling. Daardoor is de kans groter dat een kind de situatie waar het in zit gemakkelijker kan accepteren. Daarnaast zijn de kinderen vrij hun eigen pop vorm qua kleur en tekening te geven. Dit biedt ook mooie en veilige openingen voor een gesprek.

Zie ook Stichting Kiwanispop

Wilhelmina Kinderziekenhuis
Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) is een onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Het WKZ heeft 220 bedden en er worden per jaar zo’n 7.500 patiënten opgenomen. Het WKZ is helemaal gericht op de zorg voor zieke kinderen.

Zie ook Wilhelmina Kinderziekenhuis - UMC Utrecht

Deel deze post