Publiekspresentatie De spoken van het stadhuis en andere Utrechtse verhalen

Publiekspresentatie De spoken van het stadhuis en andere Utrechtse verhalen

Kinderboek Utrecht 900

Op vrijdag 10 juni was bij een Historisch Café van Oud-Utrecht in Bibliotheek Utrecht de publiekspresentatie van De spoken van het stadhuis en andere Utrechtse verhalen. 

Joost Boomsma van Oud-Utrecht deed de aftrap. In een lekker volle zaal werd geluisterd naar een persoonlijk en academisch verhaal van professor en historicus Leen Dorsman over de geschiedenis van historische jeugdliteratuur. Daarna vertelde Mathijs Meinderts over het ontstaan van het boek met samensteller Koos Meinderts, de illustraties van Annet Fienieg en de vormgeving door Leentje van Wirdum. Ook was de film van Charlotte Bernson te zien, kijk hem hier: The making of..De spoken van het stadhuis.

Vester Reijnders van Kiwanis Utrecht presenteerde het educatieprogramma met de biebfiets, de schrijfworkshops voor scholen en de net voltooide Utrecht Time Machine. Schrijfster Annet Schaap las het verhaal Zwevende boeken en tot slot kwamen alle aanwezige schrijvers het podium op. Dat was feestelijk!

Met het boek De spoken van het stadhuis kunnen kinderen op school leren lezen, zelf een verhaal schrijven of meer leren over de geschiedenis van hun stad. Omdat niet ieder kind het boek zelf kan kopen, zal Kiwanis Club Utrecht 1000 boeken doneren aan kinderen uit kansarme wijken. Rondom het boek wordt ook een professioneel opgezet educatieprogramma aangeboden voor scholen en bibliotheek. De Utrecht Time Machine met de 20 locaties en delen van de 20 verhalen uit het boek staat al live.

De spoken van het stadhuis is te koop in Utrechtse boekhandels, musea en de webwinkel van Oud-Utrecht

Deel deze post