Vinyl for Kids

Vinyl for Kids

Inzameling lp’s voor Utrechtse kinderen van IMC Weekendschool
De jaren '60 tot '80 waren de gouden tijd van de langspeelplaat. Daarna kwamen er muziekcassettes, cd's en internet voor in de plaats. Toch zijn veel liefhebbers trouw gebleven aan de 33-toerenplaat van vinyl. En de groep verzamelaars van popmuziek op vinyl is sterk groeiend.

Op zaterdag 20 mei kunt u van 11.00 tot 15.00 uur uw lp’s en singles inleveren bij restaurant Het Oude Tolhuys in Utrecht. De opbrengst gaat naar het goede doel: de IMC Weekendschool in Utrecht. Het evenement ‘Vinyl for Kids’ wordt georganiseerd door Kiwanis Club Utrecht. Haal uw oude pop-platen en singles van zolder en kom gezellig langs op 20 mei. Een DJ draait die dag allerlei oude gouden hits. Van de Beatles en de Stones tot Prince en Madonna. Ook IMC Weekendschool is dan aanwezig om te vertellen wat ze allemaal doet voor Utrechtse kinderen in achterstandswijken.

IMC Weekendschool Utrecht
De opbrengst van de verkoop van Vinyl for Kids gaat naar IMC Weekendschool Utrecht. Deze weekendschool in Utrecht Overvecht verzorgt extra lessen voor circa honderd leerlingen uit groep 7, 8 en de brugklas. Het gaat hierbij om aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken. Op de weekendschool maken jongeren kennis met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Het driejarig curriculum omvat vakken als Recht, Filosofie, Geneeskunde, Journalistiek, Wiskunde, Ondernemen, Sterrenkunde en Beeldende Kunst.

Kiwanis Utrecht
Kiwanis Club Utrecht is al 40 jaar actief voor kinderen in Utrecht. Sommige projecten richten zich op fundraising voor het goede doel. Bij andere projecten zetten de leden zich persoonlijk in met tijd en deskundigheid. Kiwanis is een wereldwijd actieve community van clubs, leden en partners. Het motto van Kiwanis is: 'Serving the children of the world'.

Locatie en tijd
Zaterdag 20 mei 11.00 tot 15.00 uur in Restaurant Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15, 3584 AD Utrecht. Geen tijd die dag? Bel 06-51551698 en uw singles en lp’s met popmuziek worden bij u opgehaald. U kunt ze ook inleveren op de Oudegracht 314 in Utrecht, waar de platen voor de IMC Weekendschool te koop aangeboden worden. Zie voor meer informatie: www.kiwanisutrecht.nl

Deel deze post