Kiwanispoppen voor kinderafdeling van Diakonessenhuis en Prinses Máxima Centru...

Kiwanispoppen voor kinderafdeling van Diakonessenhuis en Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Vandaag, 31 januari 2022, hebben Marian van Gestel en Amerens Vredenberg van Kiwanis Club Utrecht een doos met 50 Kiwanispoppen aangeboden aan pedagogisch medewerkers Michelle en Jet van de kinderafdeling van het Diakonessenhuis  in Utrecht. Zij zijn erg blij met de poppen. De poppen worden onder andere gebruikt om kinderen te steunen bij de voorbereiding op een operatie.

Er is gesproken over het gebruik van de poppen en over 'overige wensen'. De volgende vraag is meegegeven: 'als je groots mag denken, en je wilt je werk nog beter kunnen doen als pedagogisch medewerker, waar zou je dan mee geholpen zijn?'. Deze vraag bespreken ze binnen hun team.

/imagecache/lg/uploads/2022/01/kiwanis-poppen-voor-prinses-maxima-centrum.jpg

Eerder deze maand, op 10 januari 2022, ontving het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht een doos met 100 Kiwanis poppen om de kinderen te steunen bij hun behandeling. 

Kiwanispoppen
De Kiwanis poppen worden door de ziekenhuisstaf aan de kinderen gegeven tijdens de voorbereiding op de behandeling die deze kinderen moeten ondergaan. De pop wordt gebruikt om een kind uit te leggen wat er met hem/haar gaat gebeuren. De behandeling kan via de pop gemakkelijker uitgelegd worden.
De hele behandeling kan door de behandelende arts of de medische pedagoog van het ziekenhuis op de blanco pop worden getekend met een (voor gebruik door kinderen toegelaten) stift of potlood. Dat kan iets van de angst wegnemen die bij een kind heerst voor een operatie of andere vorm van behandeling. Daardoor is de kans groter dat een kind de situatie waar het in zit gemakkelijker kan accepteren. Daarnaast zijn de kinderen vrij hun eigen pop vorm qua kleur en tekening te geven. Dit biedt ook mooie en veilige openingen voor een gesprek.

Zie ook Stichting Kiwanispop

 

Deel deze post